Posts tagged ‘anywhere access’

Error occurred while setting up your domain name

Most people reporting this error are running the AnyWhere Access on Essentials 2016, or possibly 2012, for the first time. However, I have run into this twice in the past few months, rerunning the wizard to renew the public access SSL certificate on older Essentials 2016 servers. Perhaps this is caused by a recent update. Many report waiting a while resolves the issue, but I have not found this to be true.

100% credit for the solution goes to JVH Consulting https://jvhconsulting.com/2022/01/02/2016-essentials-anywhere-access-setup-fails/

JVH advise you need to add 2 registry entries to each of 4 registry keys. NOTE: if you are not familiar with doing so, editing the registry incorrectly can destroy your server. As always, back up the registry before starting.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\v2.0.50727]
“SystemDefaultTlsVersions”=dword:00000001
“SchUseStrongCrypto”=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\v4.0.30319]
“SystemDefaultTlsVersions”=dword:00000001
“SchUseStrongCrypto”=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\.NETFramework\v2.0.50727]
“SystemDefaultTlsVersions”=dword:00000001
“SchUseStrongCrypto”=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\.NETFramework\v4.0.30319]
“SystemDefaultTlsVersions”=dword:00000001
“SchUseStrongCrypto”=dword:00000001

JVH suggest a reboot may be necessary, but I found simply restarting the Essentials Console was sufficient.

Tag Cloud